Tovdalselva

Nidelva_ved RygeneTovdalselva har mange varierende fosser og stryk, fra store loddrette fall til snille stryk grad 2. Øvre del er vernet, og bare vårflommen er noenlunde forutsigbar, med vann i elva i mai og begynnelsen av juni. Sommerflom forekommer i regnværsperioder og i september-oktober kan det være fin høstflaum.

Strekningen Austenå-Hillestad, ca 6 km vekslende flate innsjøer og stilleflytende elv og strøm og stryk grad 1-2, passer for nybegynnere. Ved Hillestad har vi i over 20 år arrangert Vårflaumen og Haustflaumen, tur løp og slalåm som passer for både nybegynnere og erfarne konkurransepadlere.

Vannføring ved Austenå

Tovdalselva mellom Rjukanfossen og Dale har krevende strekninger grad 3-4 og kan padles av erfarne padlere ved god vannføring. Her er det ikke veg og båtene må bæres inn.

Tovdalselva Svenes – Gauslåfjorden/ Hauglandsfossen er en krevende serie fosser og stryk grad 4-5. Vi har padlet lite på denne strekningen. Ved stor vannføring er det stor hastighet på vannet og svært kraftige bakevjer.

Tovdalselva sør for Herefossfjorden til Birkeland er en interessant strekning med store fosser og en god del krevende, padl bare stryk grad 2-4.